Fjalë Kyçe

Kurti paralajmëron një vizitë në SHBA

Kurti paralajmëron një vizitë në SHBA

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka paralajmëruar një vizitë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Këtë ai e bëri të ditur pas një bisede me senatoren amerikane, Joni Ernst.

Kurti tha se të dytë ranë dakord të forcojnë bashkëpunimin dhe të vizitojnë njëri-tjetrin sa më shpejt të jetë e mundur.

“Ishte një kënaqësi për të biseduar me senatoren Joni Ernst, e cila është një mbështetëse e vendosur e Kosovës në Senatin e SHBA-së. Ajo është nënkryetare e Konferencës Republikane të Senatit dhe bashkëkryetare e #SenatitAlbanianIsuesCaucus. Ajo luajti një rol vendimtar në forcimin e forcave tona të sigurisë. Unë e falënderova atë për mbështetjen e saj të vazhdueshme për forcat tona të sigurisë, të cilat janë duke u shndërruar në një ushtri profesionale, duke punuar së bashku me # Shtetet e Bashkuara në promovimin e paqes dhe stabilitetit në botë. Ne ramë dakord të forcojmë bashkëpunimin tonë dhe të vizitojmë njëri-tjetrin sa më shpejt të jetë e mundur”.