Fjalë Kyçe

Kurti: Seanca për presidentin thirret pas zëvendësimit të deputetëve

Kurti: Seanca për presidentin thirret pas zëvendësimit të deputetëve

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se sot është përvjetori i Epopesë së Dukagjinit dhe bombardimeve të NATO-s dhe pas homazheve në Prekaz edhe Deçan, po bëjnë homazhe te varr i ish-presidentit Rugova.

Ai ka thënë se e çmojnë rolin dhe kontributin e ndërkombëtarizimit të Kosovës të Rugovës, që sipas tij ishte i rëndësishëm në ndërhyrjen e NATO-s.

“Ne do të vazhdojmë edhe te varri i veprimtarit Adem Demaçi. Në këtë mënyrë e përkujtojmë se prej nga vijmë dhe të sigurt ecim përpara. Dy hapa të rëndësishëm janë mbyllur, zgjedhje e kryetarit të Kuvendit dhe kryeministrit. Ka mbetur edhe zgjedhja e presidentes edhe kjo do të kurorëzohet me sukses. Sapo të zëvendësohen deputetët ne do të thërrasim një seancë të radhës që atë që e votoi populli me mbi 300 mijë vota do ta marrë postin e presidentit”, ka thënë ai.

Kurti ka thënë se materialin e pranuar nga Qeveria e kaluar do të shqyrtohet.

Homazhe kanë bërë edhe te varri i veprimtari Adem Demaçi. Kurti ka thënë se kontributi i tij do të mësohet e kultivohet ndër brezat e veprimtarëve në brezat e ri.