Fjalë Kyçe

Kusari-Lila: Ideja e shkëmbimit të territoreve, tepër joserioze dhe e rrezikshme nga ana e Thaçit

Kusari-Lila: Ideja e shkëmbimit të territoreve, tepër joserioze dhe e rrezikshme nga ana e Thaçit

Për Mimoza Kusari Lilën, deputete e Alternativës në Kuvendin e Kosovës, ajo që është duke ndodhur me Ekipin negociator të Kosovës është më keq se sa që është pritur.

“Tash po del që ka të bëjë edhe me shkelje të ligjit dhe nepotizëm, me listat e punësimit aty që vetëm nisën të dalin”, ka thënë Kusari Lila.

Duke folur për dialogun në tërësi, në KTV-së, Kusari Lila ka thënë se nuk mund të pritet një ndryshim duke parë veprimet në Kosovë dhe në Serbi.

“Presidenti Vuçiq atje po ballafaqohet me presion të madh qytetar, në masë të madhe për shkak të censurës dhe kontrollit të plotë të informacionit. Për fat të keq, opozita atje ka qëndrime edhe më të këqija se Vuçiqi në raport me Kosovën. Nëse duhet të kemi vizion dhe vullnet, duhet që e gjithë shoqëria kosovare të bashkohet për një dialog i cili e vë Serbinë në një pozitë më të vështirë në raport me dialogun me Kosovën”, ka thënë Kusari Lila.

Ajo ka shprehur bindjen se si Thaçi në Kosovë, ashtu edhe Vuçiqi në Serbi kanë manipuluar me opinionin publik në raport me dialogun.

“Ka pasur vetëm një qëllim, që t’u shërbejë këtyre dyve për karrierën e tyre politike”, ka thënë ajo.

Duke folur për idenë e Thaçit për korrigjim të kufijve, ajo ka thënë se nuk mund ta nëse ka qenë test i tij apo thjeshtë naivitet i tij.

“Por ka qenë tepër joserioze dhe tepër e rrezikshme nga ana e Thaçit të proklamojë idenë e shkëmbimit të territoreve”, ka thënë ajo.

“Tash po shohim që dialogu vetëm është stopuar”, ka shtuar më pas Kusari Lila.