Fjalë Kyçe

Kush është prokurorja e Speciales që do t’i intervistojë komandantët e UÇK-së?

Dita e 6 dhjetorit filloi me lajmin se Gjykata Speciale ka filluar me dërgimin e ftesave personave të cilët do të merren në pyetje në Hagë.

Ish-Komandanti i UÇK-së për Zonën Operative të Llapit, Rrustem Mustafa i njohur me nofkën e luftës “Remi”, ishte i pari që dha lajmin se kishte pranuar një ftesë të tillë. Pas tij nuk vonuan ftesat edhe për Remzi Shalën, Nazif Mehmetin, Sami Lushtakun, Sokol Dobrunën dhe Safet Sylën.

Kush është Prokurorja që po i ndjek/fton komandantët e UÇK-së?

Por kush është Prokurorja emri i së cilës figuron në njërën nga ftesat e pranuara nga një prej personave të ftuar për t’u marrë në pyetje?

Emri i prokurores Natasha Vicary-Roeder nuk është krejtësisht i panjohur për qytetarët e Kosovës .

Kjo për faktin se e njëjta ka qenë pjesë e misionit të EULEX-it në Kosovë dhe mbahet në mend lidhur me dy raste të cilat kanë bërë bujë në vend.

Prokurorja Natasha Vicary-Roeder ka qenë prokurorja e cila kishte ngritur aktakuzën ndaj ish-kryetarit të Komunës së Prizrenit, Ramadan Mujës, dhe ish-zyrtarëve të tjerë të kësaj Komune, të akuzuar bashkë me të për vepra penale të keqpërdorimit të detyrës dhe autoritetit zyrtar.

Rasti i Ramadan Mujës kishte shkuar deri në Gjykatën Supreme, e cila më pas e kishte kthyer atë në Gjykatën e Apelit dhe më pas Gjykata e Apelit ka vendosur që rastin ta kthejë në rigjykim.

Momentalisht rasti është duke u gjykuar në Gjykatën Themelore në Gjilan për faktin se zhvendosjen e gjykimit të Mujës dhe të tjerëve nga Gjykata Themelore në Prizren në ndonjë gjykatë tjetër e kishte kërkuar njëri nga mbrojtësit e të akuzuarve.

Aktakuzën tjetër, Prokurorja Viciary-Roeder e kishte ngritur ndaj 11 pjesëtareve të Njësisë Speciale të Kosovës – ROSU.

Kush është prokurorja e Speciales që do t’i intervistojë komandantët e UÇK-së?

Dita e 6 dhjetorit filloi me lajmin se Gjykata Speciale ka filluar me dërgimin e ftesave personave të cilët do të merren në pyetje në Hagë.

Ish-Komandanti i UÇK-së për Zonën Operative të Llapit, Rrustem Mustafa i njohur me nofkën e luftës “Remi”, ishte i pari që dha lajmin se kishte pranuar një ftesë të tillë. Pas tij nuk vonuan ftesat edhe për Remzi Shalën, Nazif Mehmetin, Sami Lushtakun, Sokol Dobrunën dhe Safet Sylën.

Kush është Prokurorja që po i ndjek/fton komandantët e UÇK-së?

Por kush është Prokurorja emri i së cilës figuron në njërën nga ftesat e pranuara nga një prej personave të ftuar për t’u marrë në pyetje?

Emri i prokurores Natasha Vicary-Roeder nuk është krejtësisht i panjohur për qytetarët e Kosovës .

Kjo për faktin se e njëjta ka qenë pjesë e misionit të EULEX-it në Kosovë dhe mbahet në mend lidhur me dy raste të cilat kanë bërë bujë në vend.

Prokurorja Natasha Vicary-Roeder ka qenë prokurorja e cila kishte ngritur aktakuzën ndaj ish-kryetarit të Komunës së Prizrenit, Ramadan Mujës, dhe ish-zyrtarëve të tjerë të kësaj Komune, të akuzuar bashkë me të për vepra penale të keqpërdorimit të detyrës dhe autoritetit zyrtar.

Rasti i Ramadan Mujës kishte shkuar deri në Gjykatën Supreme, e cila më pas e kishte kthyer atë në Gjykatën e Apelit dhe më pas Gjykata e Apelit ka vendosur që rastin ta kthejë në rigjykim.

Momentalisht rasti është duke u gjykuar në Gjykatën Themelore në Gjilan për faktin se zhvendosjen e gjykimit të Mujës dhe të tjerëve nga Gjykata Themelore në Prizren në ndonjë gjykatë tjetër e kishte kërkuar njëri nga mbrojtësit e të akuzuarve.

Aktakuzën tjetër, Prokurorja Viciary-Roeder e kishte ngritur ndaj 11 pjesëtareve të Njësisë Speciale të Kosovës – ROSU.