Fjalë Kyçe

Kuvendi mban seancë të jashtëzakonshme, ja çka do të diskutohet

Kuvendi mban seancë të jashtëzakonshme, ja çka do të diskutohet

Kuvendi i Kosovës sot do të mblidhet dy herë, fillimisht në një seancë të jashtëzakonshme, ndërsa më pas edhe në seancën e rregullt plenare.

Seanca e jashtëzakonshme është ftuar në ora 09:00 dhe do të shqyrtohen këto dy pika:

 1. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 06/L-145 për detyrat, përgjegjësitë dhe kompetencat e Delegacionit shtetëror të Republikës së Kosovës në procesin e dialogut me Republikën e Serbisë.
 2. Shqyrtimi i Platformës për dialogun mbi Marrëveshjen përfundimtare, gjithëpërfshirëse dhe ligjërisht të detyrueshme për normalizimin e marrëdhënieve mes Republikës së Kosovës dhe Republikës së Serbisë.

Ndërsa seanca plenare është paralajmëruar në ora 10:00. Këtu në rendin e ditës janë vendosur 20 pika ndër të cilat edhe interpelanca e kryeministrit Ramush Haradinaj e ftuar nga PSD në lidhje me moscaktimin dhe rritjen e pagës minimale në Republikën e Kosovës.

Ja rendi i plotë i ditës për seancën plenare të Kuvendit të Kosovës:

Rendi i ditës

 1. Koha për deklarime jashtë rendit të ditës,
 2. Koha për pyetje parlamentare,
 3. Miratimi i procesverbalit nga seanca e mëparshme,
 4. Miratimi i rezolutës në lidhje me vëllezërit Bytyqi,
 5. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit për dhomën e posaçme të Gjykatës Supreme për çështjet në lidhje me Agjencinë Kosovare të Privatizimit,
 6. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit Nr. 2004/22 për Kinematografinë,
 7. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 04/L-065 për të drejtat e autorit dhe të drejtat e përafërta,
 8. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 04/L-097 për bibliotekat,
 9. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit për plotësim ndryshim të Kodit të Procedurës Penale të Republikës së Kosovës,
 10. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 05/L-042 për rregullimin e shërbimeve të ujit,
 11. Shqyrtimi i parë i Projekt-kodit të Procedurës penale,
 12. Shqyrtimi i parë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për letërnjoftim,
 13. Shqyrtimi i parë i Projektligjit për ekzekutimin e sanksioneve penale,
 14. Shqyrtimi i parë i Projektligjit për Diasporën,
 15. Shqyrtimi i parë i Projektligjit të Punës,
 16. Shqyrtimi i parë i Projektligjit për Pronën Publike,
 17. Shqyrtimi i parë i Projektligjit për pijet e forta alkoolike,
 18. Shqyrtimi i parë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr.04/l-061 për shitjen e banesave për të cilat ekziston e drejta banesore, i ndryshuar dhe plotësuar me Ligjin nr.04/l-247,
 19. Interpelanca e Kryeministrit të Republikës së Kosovës, z. Ramush Haradinaj, sipas kërkesës së Grupit Parlamentar të Partisë Socialdemokrate, në lidhje me mos-caktimin dhe rritjen e pagës minimale në Republikën e Kosovës,
 20. Interpelanca e Ministrit të Zhvillimit Ekonomik, z. Valdrin Lluka, sipas kërkesës së kryetarit të GP-Partia Socialdemokrate, z. Dardan Sejdiu, i mbështetur edhe nga 11 deputetë, në lidhje me themelimin e Ndërmarrjes së Re Energjetike të Kosovës Sh. A/NKEC.