Fjalë Kyçe

Londër: Vdes Pedi Eshdaun

Londër: Vdes Pedi Eshdaun

Politikani britanik Pedi Eshdaun vdiq në moshën 78 vjeçare, sipas Sky News.

Informacioni mbi vdekjen u konfirmua nga një zëdhënës i demokratëve liberal. “Me dhembje të madhe njoftojmë se Pedi Eshdaun këtë mbrëmje pas një sëmundjeje të shkurtër,” tha një zëdhënës i  Demokracitë Liberale.

Eshdaun ishte udhëheqës i Liberal Demokratëve nga 1988 në 1999. Ai njihet në ish-Jugosllavi si Përfaqësues i Lartë i bashkësisë ndërkombëtare në Bosnje dhe Hercegovinë, të cilin mision ai e kreu nga 2002 në 2006.