Fjalë Kyçe

Mali i Zi liron masat në prag të sezonit turistik

Mali i Zi liron masat në prag të sezonit turistik

Nga nesër, restorantet dhe kafenetë mund të punojnë një orë më gjatë – deri në mesnatë, dhe muzika e drejtpërdrejtë në tarracat dhe kopshtet e restoranteve lejohet deri në ora 23:00.

Masat e reja lejojnë gjithashtu punën e parqeve, tha Borko Bajiq, Sekretari i Shtetit në Ministrinë e Shëndetësisë, në një konferencë për shtyp.

Nga nesër, tubimet e hapura private dhe publike do të lejohen në Malin e Zi, me praninë e deri në 50 personave dhe në përputhje me rekomandimet e Institutit të Shëndetit Publik (ISHP).

Nga nesër, prania e audiencës në ngjarjet sportive do të lejohet, ku kapaciteti do të jetë dhjetë për qind të ulëseve dhe me kusht që të ketë të paktën një vend të lirë midis spektatorëve.

Trajnimet në grup janë të lejuara, gjithashtu deri në 50 persona, raporton rtcg.

Kur bëhet fjalë për hyrjen e të huajve, ata lehtësohen dhe me kushtet e mëparshme në lidhje me testin negativ të PCR dhe provën e vaksinimit të plotë (të paktën 14 ditë para hyrjes), si dhe testin e antitrupave, hyrja lejohet me një shpejtësi negative test antigjeni që nuk është më i vjetër se 48 orë.