Fjalë Kyçe

Maqedonia anuloi regjistrimin për shkak të tensioneve me shqitparët

Maqedonia anuloi regjistrimin për shkak të tensioneve me shqitparët

Ekaterina Zakharieva e cila deri pak kohe ishte zëvendëskryeministre e Qeverisë së Bulglarisë dhe ministrie e Punëve të Jashtme për “Bruksel 1” komentoi anulimin e regjistrimit në Maqedoni.

Sipas saj, Maqedonia anuloi regjistrimin për shkak të tensioneve me shqiptarët.

“Edhe Evropa edhe ne e ndjekim regjistrimin në RMV që të zbatohet me të gjitha rregulalat dhe standardet evropiane”, tha ajo.

Zakharieva shton se për Shkupin më herët ishte fajtor Shkupi, më pas fajtorët ishin Franca dhe Holanda ndërsa tani Bullgaria.

“Në Maqedoni nuk ka reforma dhe arsyet për këtë nuk duhet të kërkohen nga jashtë”, tha Zakharieva.