Fjalë Kyçe

Mbi 11 mijë mërgimtarë nga Zvicra kanë ardhur pas hejes së masës së karantinës

Mbi 11 mijë mërgimtarë nga Zvicra kanë ardhur pas hejes së masës së karantinës

Pasi Zvicra hoqi Kosovën nga lista e karantinës, ka nisur të rritet fluksi i fluturimeve me bashkatdhetarë që vijnë në vendlindje. Për dhjetë ditë, deri këtë të premte, mbi gjysma e të gjitha fluturimeve kanë qenë nga Zvicra. Zyrtarët e Aeroportit të Prishtinës thonë se sa i përket respektimit të masave kundër pandemisë nuk ka pasur ndonjë problem gjatë hyrje-daljeve të udhëtarëve.

Mbi 11 mijë e 436 është numri i bashkatdhetarëve që kanë ardhur nga Zvicra prej 4 majit, kur Kosova u largua nga lista e karantinës në këtë shtet.

Pas një viti, familjarët ka pasur mundësi t’i shohë nga afër për disa ditë edhe Isen Bajramaj, i cili tani po kthehet për në Zvicër. Thotë se ka respektuar maksimalisht masat kundër koronavirusit.

Lajmin për të udhëtuar pa pengesa në vendlindje thotë se e ka pritur gjatë edhe një tjetër mërgimtar. “Duhet me ardhë me i ndihmu vendit në këtë kohë”, thotë Fatmir Morina.

Zëdhënësja e Aeroportit, Valentina Gara, thotë se nga 4 maji e deri të premten janë realizuar 149 fluturime, 70 prej të cilave kanë qenë nga Zvicra. “Sa i përket respektimit të masave kundër COVID-19 nuk ka pasur ndonjë problem gjatë hyrjeve dhe daljeve të udhëtarëve”, ka deklaruar ajo.

Pas heqjes së detyrimit për t’u karantinuar, mbetet në fuqi paraqitja e testit PCR me rezultat negativ, të bërë brenda 72 orëve para hyrjes në territorin zviceran.