Fjalë Kyçe

Mbi 41 mijë të vaksinuar në Kosovë

Mbi 41 mijë të vaksinuar në Kosovë

Ministria e Shëndetësisë në Kosovë (MSH) ka njoftuar se numri i përgjithshëm i të vaksinuarve kundër COVID-19 ka arritur në 41 867. Vetëm të dielën (16 maj), sipas njoftimit të kësaj ministrie, në sallën 1 Tetori në Prishtinë dhe në njësitë e vaksinimit në 16 komuna janë imunizuar 2.519 qytetarë.

“Vaksinimi do të vijojë për qytetarët e moshës mbi 65 vjeç, të regjistruar në platformën elektronike e.kosova dhe sipas listave në dispozicion të Qendrave të Mjekësisë Familjare, ndërsa Ministria u bën thirrje qytetarëve të çdo grupmoshe, që të regjistrohen dhe aplikojnë për marrjen e vaksinës kundër COVID-19 në platformën e.kosova”, thuhet në njoftim.

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë në ditët në vijim doza të tjera të vaksinës do të arrijnë në Kosovë, por nuk saktësohet se kur dhe sa doza.

Nga 12 maji, në Kosovë nisi faza e dytë e vaksinimit, që përfshin personat e moshës 65 deri në 79 vjeç.

Në fazën e parë që ka nisur në fund të marsit, përparësi u është dhënë punonjësve shëndetësorë dhe personave mbi 80 vjeç.

Në fazën e tretë, ndërkaq, është thënë se do të vaksinohen 50 për qind e qytetarëve. Kosova po zhvillon fushatën e imunizimit me vaksina të dhuruara nga Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe Bashkimi Evropian.

Vendi nuk ka të nënshkruar asnjë kontratë për blerje vaksinash nga ndonjë kompani farmaceutike.