Fjalë Kyçe

Me flamurin kombëtar varroset akademik Idriz Ajeti

Me flamurin kombëtar varroset akademik Idriz Ajeti

Akademikut Idriz Ajeti, i është dhënë lamtumira e fundit.

Ajeti është varrosur sot në varrezat e qytetit të Prishtinës.

Para varrimit janë bërë homazhe në ambientet e Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës.

Gjitjashtu për akademikun e ndjerë është mbajtur edhe akademi komemorative e organizuar nga AShAK-u.

Idriz Ajeti ka ndërruar jetë në morën 102-vjeçare. Ai ishte albanologu, gjuhëtari e intelektuali, pedagogu dhe anëtari i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës dhe kryetar i saj në dy mandate, akademik Idriz Ajeti.