Fjalë Kyçe

NATO, Ramadani thotë se pas Maqedonisë është radha e Kosovës

NATO, Ramadani thotë se pas Maqedonisë është radha e Kosovës

Zëvendësministri i FSK-së, Burim Ramdani ka thënë se zgjerimi i NATO-s, vazhdon me Kosovën.

Përmes një postimi në profilin e tij në Facebook, ka shkruar se Ballkani Perëndimor është i sigurt, stabil dhe në paqe vetëm me zgjerimin e NATO-s dhe se Kosova sipas tij është shteti i radhës, shkruan Gazeta Alo.

Ramadani, ka thënë se Kosova do të jetë anëtari i 31-të i NATO-s.

“Tashmë, kur Maqedonia e Veriut po bëhet anëtarja e 30-të e NATO-s, rrugëtimi i tillë i Kosovës duhet të përshpejtohet”, ka thënë ai.

Postimi i tij i plotë:

Zgjerimi i NATO-s vazhdon me Kosovën

Ballkani Perëndimor është i sigurt, stabil dhe në paqe vetëm me zgjerimin e NATO-s. Kosova është shteti i radhës.

Prezenca e NATO-s në Ballkan, qoftë përmes misioneve, qoftë përmes bashkëpunimit, duhet të vazhdojë. Porse, mënyra e vetme për të pasur paqe të qëndrueshme është që zgjerimi i NATO-s të mos përfundojë.

Kosova është e gatshme qysh sot të fillojë procedurat e anëtarësimit. Para kësaj, një rrugë specifike për Kosovën duhet gjetur nga vet NATO-ja. Më e mira patjetër se do të ishte njohja apo moskundërshtimi nga shtetet jo-njohëse brenda Aleancës. Sidoqoftë, zgjerimi i NATO-s edhe më tutje në Ballkan është garancë për përballje efektive dhe të përbashkët ndaj aktiviteteve armiqësore në rritje të Rusisë.

Kosova do të jetë anëtari i 31-të i NATO-s.

Orientimi dhe vullneti ynë politik e popullor drejt Aleancës Verio-Atlantike është krejtësisht i qëndrueshëm. Kriteret bazike politike, institucionale e ushtarake janë plotësisht të përmbushura, madje edhe më pozitive krahasimisht me shtete tjera. Aspekti gjeo-strategjik dëshmon për një domosdoshmëri zgjerimi me qëllim të përfrocimit të sigurisë në kontinent.

Tashmë, kur Maqedonia e Veriut po bëhet anëtarja e 30-të e NATO-s, rrugëtimi i tillë i Kosovës duhet të përshpejtohet./Gazeta Alo/