Fjalë Kyçe

Në cilat raste duhet të bartni maskën? Ky është vendimi i qeverisë

Në cilat raste duhet të bartni maskën? Ky është vendimi i qeverisë

Qeveria e Kosovës ka publikuar vendimin e ri për masat anti-Covid që do të aplikohen në tërë territorin e Kosovës.

Sipas këtij vendimi të ri, bartja e maskës është obligative në të gjitha rastet përveç: Gjatë ngasjes së automjetit vetëm, apo kur në automjet janë prezentë ekskluzivisht anëtarët e ngushtë të familjes; Gjatë vrapit, çiklizmit dhe ushtrimeve fizike; Gjatë ngrënies apo pijes. Ndalohet hyrja në ambientet e mbyllura pa maskë.

Gjithashtu, qeveria e Kosovës ka vendosur për zgjatjen e orarit të qarkullimit nga ora 22:00 në ora 00:00 deri në ora 05:00 të mëngjesit.

Ndërsa sa i përket punës së gastronomisë, orari është zgjatur deri në ora 23:00, ndërsa muzika duhet të ndalet në ora 21:30.