Fjalë Kyçe

Në gjashtë komuna uji ende i papijshëm

Në gjashtë komuna uji ende i papijshëm

Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik se në gjashtë lokacione, uji ende nuk i përmbush standardet e parapara për konsumim.

Siç njoftoi IKSHPK-ja të mërkurën, uji është i papijshëm në komunat Mitrovicë, Skenderaj, Istog, Klinë, Malishevë, Viti, Ndërsa, uji është i papijshëm edhe në sistemet Damjan dhe Gërqinë të Gjakovës.

Kjo situatë me ujin e pijshëm është që nga e diela, kur disa komuna të Kosovës u përfshinë nga vërshimet, si pasojë e të reshurave të mëdha.

Komunat më të prekura nga vërshimet janë Peja dhe Istogu.