Fjalë Kyçe

Në këto komuna do të ndalet rryma sot

Në këto komuna do të ndalet rryma sot

KEDS ka bërë të ditur se do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa komuna.

Kjo pasi do të ketë punime në rrjet, si rrjedhojë e së cilave do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike sot.

Me anë të një komumikate për media, KEDS ka bërë të ditura vendet dhe orarin e ndërprerjeve.

Njoftimi i plotë:

Pejë

1.

Nga TS 35/10kV Gurrakoci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zallqi (kodi: 50052003) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: Gurakoc – Musollët, Gurakoc, Prekalle, Trubohoc, Zabllaq, Zallqi, Shalonovicë, Osojan, Tupeq, Bllagaq dhe Drejë.

Arsyeja: Vendosja e ndarësit të tensionit të mesëm në Shalnovic.

Mitrovicë

1.

Nga TS 35/10 kV Shupkovci I do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kçiqi (kodi: 70000102) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Shupkovci, Kçiqi i Vogël dhe Kçiqi i Madh.

Arsyeja: Në shtyllën e parë ku dalin kabllot nga ish- 35/10 kV duhet të rregullohen, vendosen papuçet dhe të ndërrohen shkarkuesit.

Prishtinë

1.

Nga 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Matiçani 2 (kodi: 19000041005) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Rr. Muharrem Fejza dhe rr. Arif Rama.

Arsyeja: Punime në Projektin Instalimi i daljes së re të tensionit të ulët TS Matiçani 2.

2.

Nga NS 35/10kV Fushë- Kosova II do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Miradi e Epërme te Xhamia (kodi: 15018019036) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Miradi e Epërme te Xhamia.

Arsyeja: Punime në projektin Miradi e Epërme.

10.06.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Milloshevë (kodi: 15019005) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Llazarevë, Raskovë, Bakshi, Milloshevë, Babimoc dhe Gracë.

Arsyeja: Ngritja e shtyllave 12-metërhe dhe premontimi i tyre.

10.06.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga TS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

Dalja 10kV Drenasi 3 (kodi: 16100003) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: Drenas (një pjesë) dhe Qendra Zejtare Lokalet.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve në rrjetin e ri nëntokësor.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Nr.39 Velania (kodi: 11000018) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: Velania, Rezervoari, rr.Norbert Jokl, Nexhmedin Haliti”Cakolli Group”Sh.P.K,”Driloni Com”Dalip Gashi, Qemajl Pozhegu “Pozhegu Brothers” shpk.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve dhe energjizimi i kabllove të reja(shkyçje sipas nevojës gjatë intervalit kohor).

3.

Nga Nr.5 Kodra e Diellit do të ndërprehet:

Dalja 10kV Nr.5 Kodra e Diellit (kodi: 11000020) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: Kodra e Diellit- një pjesë.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve dhe energjizimi i kabllove të reja (shkyçje sipas nevojës gjatë intervalit kohor)

4.

Nga Nr.5 Kodra e Diellit do të ndërprehet:

Dalja 10kV Nr.19 Ilirida, (Taslixhe II ) (kodi: 11000004) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: lagjja Taslixhe 4, Blloku i dytë 2 Pr.(Novosellët), Blloku i dyte, Ilirida 2 (Taslixhe 2), Ilirida 1 (Taslixhe 1).

Arsyeja: Punimi i lidhëseve dhe energjizimi i kabllove të reja(shkyçje sipas nevojës gjatë intervalit kohor).

5.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

TS 10/04kV Rezervoari 1 (kodi: 11000018087) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

TS 10/04kV Pompat e Ujësjellësit Batllavë (kodi: 11000018120) prej orës 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: Rezervari 1 dhe Pompat e Ujësjellësit.

Arsyeja: Punimin lidhëseve, kokave të kabllos së tensionit të mesëm sipas renditjes së daljeve të reja.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10kV Likovci (kodi: 74000001) prej orës 12:00-12:15 dhe nga ora 16:45-17:00

Vendet: Kryshefc, Morinë, Makermal, Polluzha, Shtuticë, Likofci i Ri, Rezallë,Tushil, Rezallë e Re, Likofci, Obri e Ulët, Murgë, Plluzhinë dhe Ticë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

TS 10/04kV Polluzhë Kastatët (kodi: 74000001008) prej orës 12:00 dhe nga ora 17:00

TS 10/04kV Polluzhë Istogu 2 (kodi: 74000001012) prej orës 12:00 dhe nga ora 17:00

Vendet: Polluzhë Istogu 2, Polluzhë Kastrati te shkolla.

Arsyeja: Ndërrimi i ndarësit dhe i transformatorit.

10.06.2021

Punime nga palët e treta

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rahoveci (kodi: 30000015) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendet: Euro Graniti, Atmaxha I, Atmaxha II, Tupeci I, Tupeci II, Tupeci III, Landovica, Tulltorja I dhe Tulltorja II.

Arsyeja: Vendosja e shtyllës së re 12/1600 nën degën e LP 10 kV ajror së bashku me konzollat dhe pajisjet adekuate.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Gjakova Ido të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ponosheci (kodi: 80080006) prej orës 16:00 deri në ora 18:00

Vendet: Babaj Bokës, Dallashaj, Devë, Duzhnjë, Gusk, Jahoc, Korenicë, Madanaj, Mejë, Morinë, Nec, Orize, Ponoshec, Popoc, Ramoc, Rracaj, Rrypaj, Sheremet, Shishman dhe Smolicë.

Arsyeja: Ndërrimi e konzollës sipas kërkesës së organit të pranimit teknik.