Fjalë Kyçe

Në komunat veriore s`paguhet uji, borxhi rreth 15 milionë euro

Në komunat veriore s`paguhet uji, borxhi rreth 15 milionë euro

Përveç energjisë elektrike që nuk paguajnë banorët e katër komunave me shumicë serbe në veri të Mitrovicës, këta banor nuk paguajnë ujin e shpenzuar.

Që nga pas lufta autoritetet kosovare nuk kanë qasje në atë pjesë dhe borxhet e ujit të pijes ndaj kompanisë rajonale të ujit në Mitrovicë kanë arrit 15 milionë euro.

Xhelal Selmani zëvendës drejtor Autoritetit Rregullator për Shërbimet e Ujit – ARRU gjatë raportimit në Komisionin për Ekonomi tha se sa i përket pjesës veriore problemi më i madh mos pagimi i ujit të pijes edhe pse faturohet, raporton KP.

“Ujë faturohet, ujë nuk paguhet dhe nuk kemi qasje aty. 15 milionë euro janë borxhet që 21 vjet. Kjo çështje është politike që mund të zgjidhet”, tha ai.