Fjalë Kyçe

Në mesin e të helmuarve edhe dy gra shtatzëna

Në mesin e të helmuarve edhe dy gra shtatzëna

Sot në ora 11:58, në Klinikën Infektive të Qendrës Klinike Universitare, janë lajmëruar 9 pacientë të gjinisë femrore, dy prej tyre shtatzënë, me kruarje të duarve të intenzitetit të ultë.

Nga SHSKUK njoftohet se dy nga to kanë patur edhe vjellje, ndërsa të gjitha kishin ndjenjë diskonforti dhe frikë.

“Te të gjitha rastet nuk ka patur sindromë infeksioze dhe gjendja e përgjithshme është stabile.

Pacientët pohojnë se menjëherë pas hapjes së zarfave brenda në kuti të votimeve kanë ndjerë aromë kundërmuese. Ekipa kujdestare e Klinikës Infektive kanë ndërmarrë masat e duhura duke i spitalizuar dhe duke i ofruar ndihmën e duhur mjekësore”, thuhet tutje në njoftim.

Konziliumi i SHSKUK dhe Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike në vazhdimësi janë duke e monitoruar gjendjen shëndetësore të pacientëve të spitalizuar.