Fjalë Kyçe

Në spitalet tona ndodhen 292 pacientë me Covid-19

Në spitalet tona ndodhen 292 pacientë me Covid-19

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës (SHSKUK) ka njoftuar se në klinikat e QKUK-së, por edhe spitalet e përgjithshme janë në trajtim 292 pacientë të shtrirë si pasojë e COVID-19.

Sipas njoftimit, 187 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 17 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 218 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

“Në QKUK janë të shtrirë 160 pacientë, 9 prej tyre, në gjendje të rënduar, 98 të konfirmuar me Sars Cov-2 dhe 131 me oksigjeno-terapi”, thuhet në njoftim, transmeton Telegrafi.

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave:

Klinika Infektive, 63 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 14 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 67 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 9 pacientë + 1 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive

Klinika e Pediatrisë, 5 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 2 paciente

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 132 pacientë: 8 prej tyre në gjendje të rënduar.