Fjalë Kyçe

Nën tokë te Kalaja e Artanës gjenden mbetjet e një pallati dhe kishe

Nën tokë te Kalaja e Artanës gjenden mbetjet e një pallati dhe kishe

Kompania ‘KOTO’ që është duke u marrë me restaurimin e Kalasë së Artanës kanë lëshuar një komunikat për media duke treguar se kanë gjetur disa mbetje të një pallati dhe një kishe.

“Ky është thesar kulturor i paçmuar i cili është fshehur nën tokë dhe shtatë metra shkëmb me shekuj.”, thuhej në komunikatë.

Kjo kala ishte pjesë e disa debateve politike gjatë verës, për shkak se serbët pretendonin se kjo kala ju takon atyre.

Po ashtu disa mediume serbe pretendonin se ishte hequr flamur i Kosovës nga aty por ky lajm doli të jetë i vërtet.