Fjalë Kyçe

‘Ose zvogëloja vetes pagën, ose rriti pagat e mjekëve dhe arsimtarëve’

‘Ose zvogëloja vetes pagën, ose rriti pagat e mjekëve dhe arsimtarëve’

Deputeti i Kuvendit të Kosovës nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje, Liburn Aliu, ka komentuar rreth grevës së paralajmëruar për nesër nga mësimdhënësit në mbarë Kosovën. Ai e ka vlerësuar të drejtë kërkesën e mësuesve për rritje të pagave.

Aliu i ka bërë thirrje kryeministrit të vendit, Ramush Haradinaj, që t’ua rrisë pagat mësuesve, mjekëve e të tjerëve.

Ka thënë se nëse nuk e bën këtë, Haradinaj duhet t’ia zvogëlojë vetes pagën e 3 mijë eurove, për të cilën kishte marrë një mori kritikash.

“Ramushi ose duhet t’ia zvogelojë pagën vetes, kabinetit dhe qeverisë së tij, ose duhet t’ua rrisë pagat edhe mjekëve, mësuesve e të tjerëve”, ka shkruar Aliu në Facebook.

Nesër do të fillojë një grevë e mësimdhënësve në gjithë Kosovën. Bojkoti i mësimit në arsimin fillor dhe të mesëm po bëhet me kërkesë që të rriten pagat e mësimdhënësve.

Në fakt, po kërkojnë që rritja e pagave të behet edhe në arsim siç është paraparë të ndodhë në shëndetësi, polici dhe fusha tjera.

Rrahman Jasharaj përfaqësues i sindikatës së arsimit ka thënë se në grevë hyjnë të gjithë mësimdhënësit derisa të përmbushen kërkesat e tyre.