Fjalë Kyçe

Për 15 ditët e marsit, mbi 100 gjoba për shoferët e dehur

Për 15 ditët e marsit, mbi 100 gjoba për shoferët e dehur

Policia e Kosovës përmes një njoftimi për media ka bërë të ditur se po vazhdon realizimin e planeve konkreteve policore, me qëllim të ngritjes së sigurisë në trafik rrugor dhe uljen e aksidenteve.

Aktualisht Policia njofton se po ndërmerren masa aktive për implementimin e planit operativ “Drejtimi i automjetit nën ndikim të alkoolit”, ku për 15 ditët e para të muajit mars janë shqiptuar 102 tiketa ndaj kundërvajtësve.

Njoftimi i plotë i Policisë:

Policia e Kosovës me aktivitete të vazhdueshme operacionale në funksion të parandalimit të aksidenteve rrugore.

Vozitja/drejtimi i automjetit nën ndikimin e alkoolit përfshinë një nga rreziqet serioze për sigurinë në trafikun rrugor.

Humbja e jetëve njerëzore si pasojë e shkaktimit të aksidenteve nëpër rrugët tona edhe gjatë këtij fillim-viti ka qenë shqetësuese.

Policia e Kosovës vazhdon angazhimin e saj në realizimin e planeve konkrete policore, që kanë për qëllim ngritjen e vazhdueshme të sigurisë në trafikun rrugor si dhe uljen e aksidenteve.

Për këtë arsye masa aktive po ndërmerren në implementimin e Planit Operativ “Drejtimi i automjetit nën ndikim të alkoolit”, ku vetëm gjatë periudhës kohore (01-16.03.2019) nga njësitet policore janë shqiptuar 102 (njëqind e dy) tiketa ndaj kundërvajtësve që kanë drejtuar automjetin nën ndikim të alkoolit, si dhe janë iniciuar 2 (dy) raste/kallëzime penale.

Po ashtu, ju njoftojmë se Policia e Kosovës do të ndërmarrë masa ndëshkuese ndaj të gjithë shkelësve të ligjit të trafikut, me të vetmin qëllim ngritjen e nivelit të sigurisë në trafik dhe parandalimin e aksidenteve rrugore në përgjithësi.