Fjalë Kyçe

Për herë të parë Kosova po bëhet me Qendër Nacionale që trajton sulmet në tru

Për herë të parë Kosova po bëhet me Qendër Nacionale që trajton sulmet në tru

Ministri i Shëndetësisë, Uran Ismaili, ka vizituar punimet në Klinikën e Neurologjisë ku për herë të parë Kosova po bëhet me një qendër e cila trajton sulmet në tru.

Sulmet në tru janë shkaktari i dytë kryesor i vdekjeve dhe shkaku i tretë kryesor i paralizës.

Me këtë rast, ministri Ismaili ka thënë se kjo qendër, e cila po bëhet për herë të parë në Kosovë, do të jetë një nga projektet më të mëdha e cila do shpëtoj qytetarët tanë nga vdekja dhe paraliza.

Në këtë projekt janë investuar mbi 1.3 milion euro në pajisje dhe infrastrukturë.

Kjo është qendra e parë në rajon e këtij lloji që ka të gjitha shërbimet e integruara.