Fjalë Kyçe

Përfaqësuesi i SHBA-së në KS të OKB-së kërkon heqjen apo pezullimin e taksës

Përfaqësuesi i SHBA-së në KS të OKB-së kërkon heqjen apo pezullimin e taksës

Përfaqësuesi i SHBA-së në Këshillin e Sigurimit të OKB-së, David Pressman, ka kërkuar që Kosova të heq apo pezulloj taksën.

Përfaqësuesi i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Këshillin e Sigurimit të OKB-së, David Pressman, ka thënë se janë të pakuptimta seancat e shpeshta në këtë Këshill, raporton lajmi.net.

“Është dëshpruese që në momentin situata kërkon përmirësime, ne dëgjojmë gjuhë kundërthënëse, pajtohem me kolegun tim gjerman. Vazhdimësia e këtyre takimeve nuk ka ndonjë kuptim nëse po ndihmon paqen dhe sigurinë”, ka thënë Pressman, raporton lajmi.net.

Tutje ai ka thënë se SHBA-të mbështesin dialogun, por që sipas tij, Kosova duhet ta heq apo pezullojë taksën e vendosur ndaj Serbisë dhe Bosnjes në mënyrë që ky dialog të mos bllokohet.

“Për të bërë hapa përpara, për Kosovën nënkupton heqja apo pezullimin e tarifave dhe normalizimi i marrëdhënieve me Sërbinë, për të siguruar një të ardhme për një prosperitet dhe përspektivë evropiane”, ka thënë Pressman.