Fjalë Kyçe

Policia Kufitare ndalon një person të dyshuar për kontrabandim me migrantë

Policia Kufitare ndalon një person të dyshuar për kontrabandim me migrantë

Policia e Kosovës, stacioni për Mbikëqyrje te Kufirit në Vërmicë gjatë realizimit të Planit Operativ “Migrimi i parregullt”, gjatë patrullimit kanë ndaluar një automjet me targa vendore.

Sipas njoftimit, Policia ka ndërmarr veprime konkrete, ku gjatë kontrollit të automjetit zyrtarët policorë kanë vërejtur se në automjet ishin disa qytetarë, 5 persona të rritur dhe 4 të mitur, të cilët kanë rezultuar të jenë migrantë, shtetas të huaj.

Është inicuar rasti ndaj një personi të dyshuar për “ Kontrabandim me migrantë” si dhe janë njoftuar të gjitha njësitet relevante, përfshirë njësinë për migrim dhe të huaj, të cilat kanë dal në vendin e ngjarjes për trajtim dhe procedim të mëtutjeshëm të rastit dhe trajtim të personave të huaj, sipas ligjeve në fuqi për të huajt.

Të gjitha veprimet policore janë kryer në konsultim me Prokurorin e Prokurorisë kompetente.

Një (1) person i dyshuar, R.F. (1987) shtetas kosovar, është ndaluar për 48 orë me urdhër të Prokurorit të rastit, për procedura të mëtejme ligjore.

“Policia e Kosovës metët e përkushtuar në parandalimin, luftimin e të gjithë veprimtarive të kundërligjshme”, thuhet në fund, njofton