Fjalë Kyçe

Projektligji për ndalimin lojërave të fatit dërgohet në Kuvend, Haradinaj kërkon seancë të jashtëzakonshme

Projektligji për ndalimin lojërave të fatit dërgohet në Kuvend, Haradinaj kërkon seancë të jashtëzakonshme

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, thotë se pas diskutimit dhe procesimit nga ana e Qeverisë për në Kuvendin e Kosovës të projektligjit për ndalimin e lojërave të fatit, sot e ka dërguar në Kuvendin e Kosovës, kërkesën për Seancë të jashtëzakonshme me datë 3 Prill 2019 për shqyrtimin e këtij Projektligji.
Qeveria e Kosovës e ka miratuar Projektligjin që ndalon lojërat e fatit. Përveç Lotarisë së Kosovës, asnjë kazino, bastore apo ndonjë objekt i kësaj natyre nuk do të mund të operojë më në vend pas miratimit të tij.
Projektligji, i cili u dërgua në Kuvend, parasheh ndalimin e lojërave të fatit për periudhën 10-vjeçare.
Ndërkohë, kujtojmë se një peticion prej më shumë se 11 mijë nënshkrimesh të qytetarëve të Suharekës, të cilët kërkuan shfuqizimin e Ligjit për lojërat e fatit, është dorëzuar në Kuvendin e Kosovës.
Iniciativa për peticion erdhi pas vrasjes që ndodhi në një kazino në Suharekë dhe një tjetër në Lipjan.