Fjalë Kyçe

Protestë kundër shkatërrimit të Lumbardhit

Protestë kundër shkatërrimit të Lumbardhit

Komuniteti i banorëve të Rugovës organizon protestë në kundërshtim të projektit të hidrocentraleve në Lumbardh.

Protesta mbahet në sheshin e qytetit të Pejës, duke nisur nga ora 12:00. Ata do të protestojnë kundër shkatërrimit të Lumbardhit dhe bukurive natyrore të Pejës.

Projekti ka filluar në 18 tetor 2013 në një marrëveshje mes komunës dhe kompanisë Kelpkos për ndërtimin e pesë hidrocentraleve në fshatrat e Rugovës për rreth 120 milion euro.