Fjalë Kyçe

Qeveria miraton nismën që i lejon Kosovës dhe Bosnjës udhëtimin vetëm me letërnjoftime

Qeveria miraton nismën që i lejon Kosovës dhe Bosnjës udhëtimin vetëm me letërnjoftime

Qeveria e Kosovë ka miratuar nismën për lidhjen e marrëveshjes ndërmjet Kosovës, Shqipërisë, Bosnje dhe Hercegovinës, Malit të Zi, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë mbi lirinë e lëvizjes së qytetarëve dhe palëve të treta.

Ministri i MPB-së Xhelal Sveçla ka sqaruar se personat e palëve të treta janë personat që nuk janë shtetas të palëve nënshkruese.

“Kjo është në frymën e interesave të përbashkëta si rezultat i zotimit të 6 liderët të shteteve në Samitin e Sofjes dhe për akton kushtet e hyrjes dhe lëvizjes të qytetarëve të palëve të treta”.

“…qytetarët e palëve të treta janë persona që nuk janë shtetas të palëve nënshkruese”.