Fjalë Kyçe

Reagon SBAShK-u: Nuk është refuzuar padia ndaj MAShT-it për kompensimin e orëve

Reagon SBAShK-u: Nuk është refuzuar padia ndaj MAShT-it për kompensimin e orëve

Sindikata e Bashkuar e Arsimit ka reaguar për raportimet se Gjykata Themelore e Prishtinës e ka refuzuar padinë e tyre kundër ministrisë së Arsimit.

Përmes një komunikate për media SBASHK ka sqaruar se nuk është refuzuar padia ndaj vendimit por vetëm kërkesa për pezullimin e vendimit të MASHT-it.

“Për hirë të informimit të drejtë të opinionit po japim sqarimin se Departamenti për çështje administrative i Gjykatës Themelore në Prishtinë sot ka nxjerr një vendim që ka të bëj me njërën nga kërkesat e SBASHK-ut që i janë drejtuar kësaj Gjykate më 4 mars e që kanë të bëjnë me Padi-kërkesën ndaj vendimit të MASHT-it lidhur me kompensimin e orëve të humbura gjatë grevës”, thuhet në njoftim.

SBASHK-u në Padi-ankesë kishte ngritur dy çështje:

Padi ndaj vendimit të pabazuar në ligj të MASHT-it dhe

Kërkesën për shtyrjen e ekzekutimit të këtij vendimi deri në vendimin e plotfuqishëm të Gjykatës.

“Gjykata nuk ka aprovuar kërkesën e SBASHK-ut për shtyrjen e pezullimin e përkohshëm të vendimit të MASHT-it lidhur me orët e humbura gjatë grevës, por ka cekur se kjo nuk prejudikon vendosjen meritore të aktvendimit për padinë e SBASHK-ut ndaj MASHT-it”, thuhet në komunikatë./Gazeta Alo/