Fjalë Kyçe

Reagon Serbia për heqjen e kufirit në mes Kosovës dhe Shqipërisë

Reagon Serbia për heqjen e kufirit në mes Kosovës dhe Shqipërisë

Marko Gjuriq është deklaruar rreth vendimit të djeshëm ku është hequr kufiri ndërmjet Kosovës dhe Serbisë duke e komentuar si shkelje e detyrimeve ndërkombëtare.

Drejtori i Zyrës për Kosovën në Serbi, Gjuriq, ka thënë se ku vendin tregon natyrën e regjimit të Prishtinës dhe janë hapa të paligjshëm, transmeton GazetaAlo.

“Heqja e paralajmëruar e kalimit dhe kontrollit në mars do të përbënte një shkelje të rëndë të detyrimeve ndërkombëtare të Prishtinës me pasoja potencialisht të papritura”, shtoi Gjuriq.

Djuric paralajmëroi “përgjegjësinë e komunitetit ndërkombëtar” për “përshkallëzimin e shpejtë të tensioneve të shkaktuara nga euforia shoviniste e Prishtinës,” duhet të ndalet, duke shtuar se “të gjitha pasojat e rënda që mund të rezultojnë nga dështimi i tyre për të vepruar do të jetë shtrirja e plotë e përgjegjësisë së tyre.”

“Nëse Prishtina dhe Tirana fshehin kufijtë e Serbisë me Shqipërinë të gjatë 111 kilometra, ose e mohojnë Rezolutën 1244 e cila nuk ka përcaktuar eliminimin e kalimeve me Shqipërinë, të ofruara tashmë nga prania e organeve shtetërore të Republikës së Serbisë mbi ta, komuniteti ndërkombëtar duhet që ta kujtojë këtë”, shtoi drejtori i Zyrës për Kosovë dhe Metohi./GazetaAlo/