Fjalë Kyçe

Rrepat, dhe vetit shëruese të saj

Rrepat, dhe vetit shëruese të saj

Rrepat përdorim të madh gjejnë në ushqime,por pak njerëz janë të informuar për vetitë shëndetësore që kanë.

Një numër i madh i dobive shëndetësore është i lidhur ma rrepat, të cilat përmirësojnë shëndetin e kockave, mbrojnë shëndetin e të tjera.

Rrepat gjithashtu reduktojnë inflamacionin dhe ndihmojnë tretjen, rregullojnë metabolizmin dhe rrisin sistemin imunitar.

Ne do ju sjellim disa nga dobitë shëndetësore të rrepave:

Përmirëson shëndetin e zemrës

Rrepat kanë një numër të ushqyesve esencialë që trupi ynë ka nevojë për funksionimin e duhur, duke përfshirë nivelet e larta të kaliumit dhe fibrave. Kaliumi ndihmonnë reduktimin e tendosjes në enët e gjakut dhe arteriet, duke ulur presionin egjakut. Kjo mund të parandalojë zhvillimin e arterosklerozës, si dhe sëmundjet kardiovaskulare.

Mund të parandalojnë kancerin

Pos vitaminës C, rrepat kanë edhe nivele të konsiderueshme të vitaminës E, mangan,dhe betacarotene, të cilat funksionojnë si antioksidantë në trup. Këta antioksidantë kërkojnë dhe neutralizojnë radikalet e lira para se të mund të nxisin dëmtimin e qelizave të mëtejshme.

Forcojnë kockat

Kalciumi që kanë rrepa mund të ndihmojë në rritjen dhe riparimin e lëndës së eshtrave në të gjithë trupin tonë. Nëse doni të shtoni disa forcë dhe qëndrueshmëri nëeshtrat tuaja, shtoni këto ushqime të pasura me kalcium në dietën tuaj.