Fjalë Kyçe

Rrëshqitje gurësh në Rrugën e Kombit, paraqet rrezik për aksidente

Rrëshqitje gurësh në Rrugën e Kombit, paraqet rrezik për aksidente

Masivë gurësh dhe inerte kanë rrëshqitur në rrugën e Kombit, në afërsi të Rubikut, duke rrëzikuar bllokimin e një aksi të autostradës.

Fenomeni është aktiv prej një viti, ndërsa është përkeqësuar pas reshjeve të ditëve të fundit.

Siç tregojnë këto pamje, gurët kanë rënë mbi trasenë e rrugës, duke u kthyer në një rrezik potencial për aksidente.

I vetmi paralajmërim është një tabelë që tregon se në zonë ka rrëshqitje .

Situatë e ngjashme paraqitet edhe në zonën e Gziqit në Mirditë, ku edhe atje nuk ka asnjë masë për të ndaluar fenomenin.

Në këto kushte rrëshqitjet e malit kanë vënë në dyshim sigurinë e lëvizjes së automjeteve përgjatë këtij aksi nga Miloti deri në tunelin e Kalimashit.

Rrëshqitjet e dheut janë një problematike e vazhdueshme në Rrugën e Kombit, duke sjellë në jo pak raste dhe bllokim të këtij segmenti rrugor.