Fjalë Kyçe

Nga 14 janari arsimi në grevë

Nga 14 janari arsimi në grevë

Nga 14 janari i gjithë sistemi arsimorë në vend do të jetë në grevë

Ky qëndrim është bërë i ditur sërish nga Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBAShK) ka mbajtur mbledhjen e jashtëzakonshme të Këshillit Drejtues lidhur me veprimet sindikale nga 14 janari në shenjë pakënaqësie për koeficientin e ulët të mësimdhënësve në krahasim me sektorët tjerë.

“Ne kemi kërkuar që të u rritet të tjerëve koeficienti, por Kosova nuk duhet harruar sistemin e arsimit çdo profesion tjetër kalon nga mësimdhënësit dhe askush nuk ka zbritur nga qielli doktor e akademik, por ka kaluar nga duart e juaja dhe kolegeve tanë”, ka thënë Jasharaj.