Fjalë Kyçe

Serbia deklarohet se a e pranojnë Fatmir Limajn si negociator

Serbia deklarohet se a e pranojnë Fatmir Limajn si negociator

Serbia po bën gjithçka për të ruajtur paqen dhe stabilitetin, dhe se për këtë arsye takimi i nesërm në Këshillin e Sigurimit është i rëndësishëm, duke vënë në dukje se kjo është një punë e vështirë, ka thënë Nebojsha Stefanovic, Ministër i Brendshëm i Serbisë.

Sipas tij, Deputetët e Kuvendit të Kosovës duke miratuar Rezolutën për  vazhdimin e dialogut me Beogradin zgjodhi një ekip të ri negociator të Prishtinës. Në dokument thuhet se për të vazhduar dialogun, me ndërmjetësimin e Brukselit, për Prishtinën do të jetë e pranueshme vetëm nëse përfundimi i saj rezulton me njohjen reciproke mes Serbisë dhe Kosovës, si dhe anëtarësimin e Kosovës në Kombet e Bashkuara, Bashkimi Evropian dhe NATO-s, shkruan RTS, transmeton GazetaAlo.

Kreu i ri i ekipit negociues, Fatmir Limaj, njofton se “Kosova do t’i kërkojë Serbisë pagimin e dëmeve të luftës”.

Gjatë vizitës në Dnevnik, Nebojsha Stefanoviq ka thënë se Prishtina në thelb nuk dëshiron të negociojë, nuk duan për të diskutuar në mënyrë serioze.

“Unë nuk kam asnjë besim në institucionet e Prishtinës, për shkak se pas më shumë se 2.100 ditë nuk duan të përmbushin pjesën më të rëndësishme të Marrëveshjes së Brukselit që ka të bëjë me themelimin e Asociacionit të Komunave Serbe”, ka shtuar Stefanovic.

Siç thotë ai, duhet të presim padyshim vendimin e sponsorëve të tyre, sepse nuk kanë marrë as vetë vendime.

Sipas tij, një rezolutë, megjithëse jo shumë e madhe, tregon se ata nuk duan të flasin.

Duke folur për shefin e ekipit negociator, Stefanoviç thotë se ata nuk mund të vendosin kë të deshirojnë

Duke folur për seancën e Këshillit të Sigurimit të OKB-së në ditën e nesërme, e cila do të jetë e hapur për publikun, Stefanoviq ka thënë se është shumë e rëndësishme edhe për shkak se, siç thotë ai, atje janë të ulur 15 vende ku duhet të tregojnë nëse ka përgjegjësi në botën e sotme./GazetaAlo/