Fjalë Kyçe

Serbia eksportoi armatim me vlerë 600 milionë dollarë

Serbia eksportoi armatim me vlerë 600 milionë dollarë

Ministri serb i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin, ka deklaruar se Serbia sivjet ka eksportuar armatim me vlerë mbi 600 milionë dollarë, transmeton Koha.net.

Kjo shumë, siç përcjell “blic” i Beogradit, është 10 për qind më shumë se sa një vit më parë.

Serbia armët i shet kryesisht në vendet e Afrkës, por edhe në arabe dhe në ato të Amerikës Latine.

Ajo, madje, disa vendeve u ka ofruar armatim falas që ta tërheqin njohjen e pavarësisë së Kosovës.