Fjalë Kyçe

Serbo-amerikanët i dërgojnë peticion Donald Trump-it

Serbo-amerikanët i dërgojnë peticion Donald Trump-it

Komuniteti serbo-amerikan ka filluar peticionin on – line me të cilin i drejtohen presidentit të SHBA-së Donald Trump dhe Kongresit duke kërkuar, siç thuhet, mbrojtjen e popullit serb në Kosovë.

Në peticion in me titull “Ndalojeni dëbimin e serbëve ortodoksë nga Kosova” kërkohet që të ndërpritet përkrahja e SHBA-ës për udhëheqjen e Kosovës dhe për formimin e Ushtrisë së Kosovës.

Peticioni i nënshkruar nga 2000 persona thotë se miliona serbë kanë votuar për Donald Trumpin, përcjell tanjug .

“Ajo që Jerusalemi është për hebrenjtë , ajo është Kosova për serbët. Kosova është serbe e jo shqiptare”, thuhet ndër të tjera në këtë peticion.