Fjalë Kyçe

Alergji mund të keni edhe nga gjërat që i përdorni çdo ditë

Alergji mund të keni edhe nga gjërat që i përdorni çdo ditë

Shumë njerëz kanë alergji të ndryshme, por nuk e dinë arsyen se pse bëhen.

Sipas Healthmagazine, ju mundeni të bëheni me alergji edhe nga gjërat e përditshme që ju rrethojnë, transmeton Klan Kosova.

Doktori McGrath ka thënë se burrat dhe gratë munden të bëhen me alergji nga aksesorët e lirë, pasi pas një kohe rritet numri i nikelit aty, dhe nga kjo shfaqet alergjia tek shumë persona.

Po ashtu ata njerëz që kanë alergji ndaj metalit, do të kenë problem me telefonat dhe tabletat, pasi nga këto do të fitojnë skuqje në vesh, fytyrë dhe duar.

Përdorimi i leshit apo rrobave nga ky material tek shumë njerëz sipas Healthmagazine mundet të shkaktojë alergji, duke filluar me kruarje dhe skuqje.

Ndërsa Doktori Hummel tha për Healthmagazine se njerëzit që kanë alergji lateksin, do të kenë alergji edhe në përdorimin e kondorit, ata do të kenë skuqje dhe irritim në pjesët intime të trupit.