Fjalë Kyçe

Shqipëri, miratohet projekt-buxheti 2022, rritje pagash për disa kategori

Shqipëri, miratohet projekt-buxheti 2022, rritje pagash për disa kategori

Këshilli i Ministrave miratoi sot projekt-buxhetin për viti 2022, ku parashikohen rritje pagash për disa kategori, nga policët, mësuesit dhe mjekët.

Në përfundim të mbledhjes së qeverisë ministrat njoftuan vendimet e marra për secilin sektor.

Ministria e Rinisë dhe Fëmijëve

Fond për laboratorët

Fond për koduesit e rinj

Ministria e Turizmit dhe Mjedisit

Fond për pastrimin e territorit dhe menaxhimit të mbetjeve

Fond rezervë për bashkitë për menaxhimin e mbetjeve

Projekt për rikualifikim të pikave hyrëse kufitare

Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural

Financim për fermerët dhe prodhuesit

Fond për rritjen e kapaciteteve të institucioneve të sigurisë ushqimore

Ministria e Kulturës

Shpronësimi dhe restaurimi për zonën e Toptanëve

Ministria e Brendshme

Bonus për punonjësit të policisë për ata që punojnë jashtë vendbanimit

Investime në infrastrukturën digjitale dhe teknologji

Ministria e Drejtësisë

Rriten pagat për punonjësit e policisë së burgjet

Trajtim financiar për Drejtorinë e Antikorrupsionit në ministri

Ministria e Financave

Shpërblim fundviti për pensionistët

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale

Rritje 10% të ndihmës ekonomike

Rriten pagat e mjekëve dhe infermierëve me 6%

Ministria e Arsimit

Rritje e pagave për mësuesit me 6%

Rritje e pagave për punonjësit e sektorit psikosocial në shkolla me 6%

Mbështetje për universitetet për bashkëpunimin me universitetet ndërkombëtare. /kp