Fjalë Kyçe

ShSKUK: 165 pacientë në trajtim nga COVID-19

ShSKUK: 165 pacientë në trajtim nga COVID-19

Sipas raportit të punës për datën 27 maj 2021, në klinikat COVID dhe në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 165 pacientë.

Prej tyre, 74 janë të konfirmuar me COVID-19, 5 janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 126 janë nën asistim të oksigjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 101 pacientë:

4 pacientë janë në gjendje të rënduar

81 janë të konfirmuar me Sars Cov-2

38 janë me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 32 pacientë, 4 janë në gjendje të rëndë

Klinika e Pulmologjisë, 65 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 2 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 2 pacientë.

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 64 pacientë:

36 të konfirmuar pozitivë

45 me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 11 pacientë

Spitali i Gjakovës, 10 pacientë

Spitali i Pejës, 21 pacientë

Spitali i Gjilanit, 11 pacientë

Spitali i Ferizajt, 3 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 5 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 3 pacientë.