Fjalë Kyçe

ShSKUK: 186 pacientë në trajtim nga COVID-19, 5 në gjendje më të rëndë

ShSKUK: 186 pacientë në trajtim nga COVID-19, 5 në gjendje më të rëndë

Në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme po trajtohen 186 pacientë.

Kështu bëhet e ditur në raporton e Shërbimit Spitalor Klinik Universitar të Kosovës (ShSKUK).

Nga ta 5 janë në gjendje më të rëndë shëndetësore dhe 130 janë nën asistim të oksigjenoterapisë.

Njoftimi i plotë nga ShSKUK:

99 pacientë janë të konfirmuar me COVID-19.

5 janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 130 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 109 pacientë:

5 pacientë janë në gjendje të rënduar

56 janë të konfirmuar me Sars Cov-2

84 janë me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 37 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 63 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 3 pacientë + 2 në Repartin Intenziv të Klinikës Infektive

Klinika e Pediatrisë, 5 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 1 pacientë.

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 77 pacientë:

43 të konfirmuar pozitivë

46 me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 13 pacientë

Spitali i Gjakovës, 12 pacientë

Spitali i Pejës, 25 pacientë

Spitali i Gjilanit, 16 pacientë

Spitali i Ferizajt, 5 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 3 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 3 pacientë