Fjalë Kyçe

Sot fillon Vjeshta

Sot fillon Vjeshta

Në gjysmësferën veriore të Tokës sot ka filluar vjeshta, derisa njëkohësisht për banorët e gjysmësferës jugore ka filluar pranvera.

Vjeshta filloi në orën 8:50 sipas kohës së Evropës së Mesme.

Në ditën e fillimit të vjeshtës dita do të zgjasë 12 orë dhe 9 minuta, derisa nata 11 orë dhe 51 minuta.

Në ditën e ekuinoksit vjeshtor dita dhe nata janë të gjatësisë së njëjtë.

Ekuinoksi do të ndodhë, gjegjësisht dita dhe nata do të jenë me gjatësi së njëjtë, më 26 shtator.