Fjalë Kyçe

Sveçla anulon tenderin e 21 milionë eurove

Sveçla anulon tenderin e 21 milionë eurove

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, ka bërë të ditur se e ka anuluar projektin e prokurimit për furnizim me dokumente personale identifikuese, që përfshinte shpenzimin e 21 milionë eurove.

Përmes një postimi në Facebook, Sveçla ka bërë të ditur se bazuar në raportin e rishikimit të procesit, planifikimi dhe argumentet për blerjen e dokumenteve dhe elementeve përcjellëse ishin të pamjaftueshme dhe jo bindëse.

“Të shtyrë të veprojmë për të mbrojtur interesin e përgjithshëm dhe shpenzimin e parasë publike, MInistria e Punëve të Brendshme ka anuluar projekt prokurimin për furnizimin me dokumente personale identifikuese, projekt ky që përfshinte shpenzimin e 21 milion eurove. Sipas raportit të komisionit për rishikim të procesit, planifikimi si dhe argumentet për blerjen e dokumenteve dhe elementeve përcjellëse, ishin të pamjaftueshme dhe jo bindëse”.
“Arsyet se këto dokumente dhe elementet përcjellëse, sikurse avancimi i sistemeve dhe mirëmbajtja e tyre, konsiderohen se e tejkalojnë logjikën ekonomike dhe përbëjnë rrezik për mos marrjen e vlerës së parasë së shpenzuar siҫ e përcakton legjislacioni në fuqi. Mbes si gjithnjë i përkushtuar që të mbroj interesin qytetar dhe shtetëror”, ka shkruar ai.