Fjalë Kyçe

Thaçi ka biseduar me këshilltarin e Trumpit lidhur me dialogun Kosovë-Serbi

Thaçi ka biseduar me këshilltarin e Trumpit lidhur me dialogun Kosovë-Serbi

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka bërë të ditur se ka pasur një bisedë telefonike me këshilltarin Donald Trump, John Bolton, shkruan GazetaAlo.

Ai tha se çështjet kyçe të bisedës ishin dialogu Kosovë-Serbi, si dhe partneriteti në mes të Kosovës dhe ShBA-së.

“Këtë pasdite kisha një bisedë telefonike me Këshilltarin për Siguri Kombëtare në Shtëpinë e Bardhë, ambasadorin John Bolton. Ne biseduam për dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, si dhe për partneritetin e përhershëm në mes të Kosovës dhe SHBA-së” ka shkruar Thaçi në Facebook.

“Republika e Kosovës mbetet e përgjegjshme për vazhdimin e dialogut dhe do të flasë me një zë, ashtu siç ka kërkuar Presidenti Trump.”

Postimi i tij i plotë:

Këtë pasdite kisha një bisedë telefonike me Këshilltarin për Siguri Kombëtare në Shtëpinë e Bardhë, ambasadorin John Bolton. Ne biseduam për dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, si dhe për partneritetin e përhershëm në mes të Kosovës dhe SHBA-së. Ambasadorin Bolton e sigurova se Republika e Kosovës mbetet e përgjegjshme për vazhdimin e dialogut dhe do të flasë me një zë, ashtu siç ka kërkuar Presidenti Trump. Ne jemi të bindur se dialogu do të fillojë së shpejti dhe do të përfundojë me një marrëveshje gjithëpërfshirëse, që siguron njohjen reciproke dhe anëtarësimin në NATO, BE dhe OKB. Kosova ka ecur gjithmonë përkrah Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe miqësia do të jetë e përhershme. HTH