Fjalë Kyçe

Trajkoviç thotë se Kosova krijoi ushtrinë me lejen e Aleksandër Vuçiqit

Trajkoviç thotë se Kosova krijoi ushtrinë me lejen e Aleksandër Vuçiqit

Politikania serbe nga Kosova, Rada Trajkoviq, ka shkruar në llogarinë e tij në Twitter se “reagimi adekuat për sundimin e ligjit, në përputhje me Rezolutën 1244 menjëherë shpall Ushtrinë e Kosovës për formim paramilitar” dhe se “Presidenti i Serbisë po rrumbullakon shtetësinë e Kosovës”.

“Nëse jo, Kryeministri, së bashku me Presidentin e Serbisë, kush do të jenë përgjegjës për shkeljen e Kushtetutës”, ka shkruar Trajkoviq. Sipas vlerësimit të saj, “të gjitha reagimet e tjera, të tilla si kërcënimi i arrestimit të pjesëtarëve serbë në FSK” nga Marko Djuriç, janë tragjikomike. ”

Ajo gjithashtu pohon se Presidenti serb Aleksandar Vuçiç dyshohet se ka rënë dakord të formojë Ushtrinë e Kosovës.

“Po, presidenti” serb “pranoi të formonte Ushtrinë e Kosovës, me kusht që të ishte vetëm për Ibrin. Kjo gjendje, me sa duket, nuk do të respektohet, dhe dëmi i nënshkrimit të tij të hapur ndaj heqjes dorë prej nesh nën Ibër mbetet. Aleksandar Vuçiç pranoi shtetësinë e Kosovës. Prandaj ai duhet të jetë përgjegjës penalisht,” njoftoi Trajkoviç në llogarinë e Twitter./GazetaAlo/