Fjalë Kyçe

Trump i ka shkruar letër edhe Dodikut të Republika Srpska në Bosnjë

Trump i ka shkruar letër edhe Dodikut të Republika Srpska në Bosnjë

Kryetari i Presidencës së Bosnjë dhe Hercegovinës Milorad Dodik tha se Republika Srpska kurrë nuk do të japë pëlqimin për të njohur pavarësinë e Kosovës dhe për të ndjekur politikën e Serbisë nga Kosova.

Ai përjashtoi se Serbia është në procesin e anëtarësimit në BE, ndonëse Perëndimi i referohet padrejtësisht dhe gabimisht Beogradit lidhur me çështjen e Kosovës, duke shtuar se “emri i shtetit të Kosovës” u formua artificialisht.

Duke komentuar letrat e presidentit të SHBA-së Donald Tramp për Presidentin serb Aleksandar Vuçiç dhe Hashim Thaçin e Prishtinës dhe interesin e SHBA-së për të përfshirë çështjen e Kosovës, Dodik i tha Kuririt, transmeton GazetaAlo, se Tramp i kishte dërguar atij një letër në të cilën ai përgëzoi për këtë festën jo-ekzistuese për BiH.

“Unë i thashë atij se nuk duhet të më kishte përgëzuar, sepse nuk është festa ime, megjithatë, shpresa ime tek Tramp nuk është zhdukur, madje edhe në Serbi, Kosova konsiderohej si çështje e humbur por qeveria aktuale, nga Vuçiç, u përpoq ta kthejë çështjen në konsideratë, në nivelin negociues,” tha Dodik./GazetaAlo/