Fjalë Kyçe

Veseli paralajmëron ndërtimin e Memorialit dhe Muzeut për gjenocidin e Serbisë në Kosovë

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli ka thënë se do të nis së shpejti procedurat për shpalljen e një dite të vitit si Dita e Gjenocidit në Kosovë.

Por, përveç kësaj ai tha se do të marrë iniciativë që të ndërtohet një Memorial Qendror për viktimat e luftës në Kosovë.

Përveç Memorialit, Veseli përmendi se do të themelohet edhe Muzeu i Gjenocidit bashkë me lokacionin e saktë për ndërtimin e tij.

Këto projekte ai i përmendi gjatë një seance që kishte me institucionet e drejtësisë në vend si dhe shoqatat e familjarëve të të vrarëve në luftë, në kuadër të iniciativës së tij për themelimin e një tribunali ndërkombëtar për dënimin e krimeve të Serbisë në Kosovë.