Fjalë Kyçe

Vetëm 5 % e grave të divorcuara e kanë realizuar të drejtën e tyre për pronë

Vetëm 5 % e grave të divorcuara e kanë realizuar të drejtën e tyre për pronë

50 përqind e grave të divorcuara kanë përjetuar dhunë në familje, derisa nga 38% e atyre që kanë kërkuar pasurinë bashkëshortore, vetëm 5% kanë realizuar këtë të drejtë.

Kështu është thënë të enjten gjatë prezantimit të një hulumtimi rreth pasurisë së përbashkët dhe mbajtjes financiare, nga Iniciativa për Drejtësi dhe Barazi.

Ndërsa avokati Anton Nrecaj, tha se gratë pësojnë në të gjitha rastet e ndarjes së pasurisë së përbashkët.

Por, zyrtarë të Ministrisë së Drejtësisë kanë thënë se praktika gjyqësore në Kosovë ka edhe anën e mirë.

Ky hulumtim gjithashtu nxjerr në pah se vetëm 17 përqind e grave kanë pronë të tyre.