Fjalë Kyçe

Vetëvendosja mbetet pa 50 anëtarë

Vetëvendosja mbetet pa 50 anëtarë

50 aktivistë të Lëvizjes Vetëvendosje, nga Mitrovica janë larguar nga ky subjekt politik.

Hysni Hasani thotë se si kryetar i pikës Kçiq i Madh dhe në emër të shumicës dërmuese të anëtarëve konfirmon dorëheqjen.

Arsye për dorëheqje sipas Hasanit është se VV në Mitrovicë është mbyllur në mbrojtje të interesave klanore të Faruk Mujkës dhe Agim Bahtirit. Pasi thotë se në Mitrovicë, të nënshtruarit e Faruk Mujkës ngasin për të punësuar dajë e teze, me heshtjen e krerëve të Vetëvendosjes në Prishtinë”, thuhet në statusin e Hasanit në Facebook.

“Në zgjedhjet e fundit, anëtarët e kryesisë në Mitrovicë janë zgjedhur me listë nga urdhërat e Vlora Haxhimehmedit, Sekretare Organizative e nivelit e qendror. Pas injorimit tonë të vazhdueshëm, ne nuk e kemi pranuar Faruk Mujkën për tubim në shkollën e Kçiqit. Si nevojë për hakmarrje, në mënyrë antistatutore Faruku mblodhi servilët në Kryesi të Qendrës së VV për ta pezulluar aktivitetin tone”, shkrua Hasani në Facebook.

Ai thotë se kanë kërkuar sqarime, nga qendra dhe se niveli qendror e ka pranuar se vendimi është antistatutor, por e ka mbrojtur Faruk Mujkën me çdo kusht.

“Ne përmes shkresave i kemi kërkuar sqarime edhe kryetarit Albin Kurti me datat 12.11.2018 dhe 14.01.2019, por kemi mbetur të injoruar. Siç duket, ndarja e pushtetit me Agim Bahtirin është mbi çdo parim dhe mbi shpirtin e aktivistëve. Sot, nuk ka mbetur asgjë nga “Ajo”VETËVENDOSJE! për të cilën ishim gati për çdo gjë”, shkruan ai.

Kjo është lista e të dorëhequrve:

 

1 Hysni Hasani Kryetar

2 Rejhan Fejza Nënkryetar

3 Besart Fejza Sekretar Organizativ

4 Arben Fejza Delegat

5 Arian Ibishi Sekretar për financa

6 Astrit Ibishi Anëtar

7 Adnan Hasani Anëtar

8 Hasan Hasani Anëtar

9 Bajtë Hasani Anëtar

10 Florim Berisha Anëtar

11 Driton Mehmeti Anëtar

12 Mehmet Mehmeti Anëtar

13 Bashkim Mahmeti Anëtar

14 Muhamet Musliu Anëtar

15 NergjivaneHasani Anëtar

16 Naim Mehmeti Anëtar

17 Sami Mehmeti Anëtar

18 Rafet Mehmeti Anëtar

19 Muhamet Mehmeti Anëtar

20 Blerim Selimi Anëtar

21 Baki Brahimi Anëtar

22 Admir Berisha Anëtar

23 Fatmir Berisha Anëtar

24 Valon Mehmeti Anëtar

25 Aziz Aliu Anëtar

26 Adem Pllana Anëtar

27 Leutrim Fejza Anëtar

28 Lavdije Mustafa Anëtar

29 Albion Fejza Anëtar

30 Arben Mehmeti Anëtar

31 Mirsad Selimi Anëtar

32 Shqair Miftari Anëtar

33 Vehbi Berisha Anëtar

34 Berat Fejza Anëtar

35 Ferit Fejza Anëtar

36 Vjollca Fejza Anëtar

37 Agron Fejza Anëtar

38 Jeton Fejza Anëtar

39 Sead Brahimi Anëtar

40 Alban Brahimi Anëtar

41 Adem Hasani Anëtar

42 Naim Abiti Anëtar

43 Blerim Aliu Anëtar

44 Naim Pllana Anëtar

45 Vildane Deliu Anëtar

46 Edona Miftari Anëtar

47 Besarta Salihu-Fejza Anëtar

48 Hazir Fejza Anëtar

49 Kemail Deliu Anëtar

50 Behar Abiti Anëtar