Fjalë Kyçe

Vuçiq: Shqiptarët e Kosovës po jetojnë në kohë të shkuar

Vuçiq: Shqiptarët e Kosovës po jetojnë në kohë të shkuar

“Serbët i gëzohen lajmit për liberalizimin vizave në Kosovë, sepse pastaj, ndoshta, do të sillte edhe heqjen e taksës ndaj, mallrave serbe”, ka thënë presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, njofton gazeta e Beogradit “Politika”.

“Kur ta kuptojnë se duhet hequr taksën, ne jemi të gatshëm për dialog”, ka shtuar ai, transmeton Koha.net.

Ka theksuar se shqiptarët e Kosovës jetojnë në kohën dhe ka përkujtuar me këtë rast atë që e ai e ka quajtur luftë doganore ndërmjet Serbisë e Austrohungarisë në vitin 1906.

“E sot është viti 2019, 1143 vjet më pas. Nuk është kohë e njëjtë. Ata jetojnë në kohë të kahershme të shkuar e duhet ta kuptojnë se ekziston qarkullimi i lirë i mallrave, shërbimeve, kapitalit e njerëzve”, ka thënë ai.