Fjalë Kyçe

Weber: Nga Shkupi dhe Tirana kërkuan shumë, ndërsa dyert tani u janë mbyllur

Weber: Nga Shkupi dhe Tirana kërkuan shumë, ndërsa dyert tani u janë mbyllur

Liderët të partive më të mëdha të grupeve politike në Parlamentin Evropian e kanë kundërshtuar vendimin e shtyrjes së bisedimeve me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Në Ballkan qeverisë jostabiliteti, ndërsa ne mund të jepnim dozë të stabilitetin, sepse ajo është përgjegjësia jonë”, thotë lideri i grupit të Partisë Popullore Evropiane, Mafred Weber.

Ai gjatë debatit në Parlamentin Evropian vlerësoi se Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut nuk e kanë marrë perspektivën që kanë merituar.

“Kërkojmë shumë nga këto vendet, ndërsa tani dyert u janë mbyllur para hundëve. Po humbim besueshmërinë dhe kjo është serioze”, tha Weber./Telegrafi