Fjalë Kyçe

16 shtete ku prostitucioni është i ligjshëm

16 shtete ku prostitucioni është i ligjshëm

Puna më e vjetër në botë është konsideruar prej kohësh si një zgjedhje e urryeshme dhe pa shumë mund.

Prostitucioni ekzistonte, ekziston dhe do të vazhdojë të ekzistojë, pavarësisht ndalimeve ligjore, kufizimeve, apo edhe statuseve të ligjshme në disa vende, për shkak të arsyeve të ndryshme si varfëria apo situatat e paparashikueshme.

Disa vende zgjedhin të ndalojnë tërësisht praktikimin e prostitucionit, ndërsa disa vende të tjera janë përpjekur ta rregullojnë me ligj, duke iu ofruar punonjëseve të seksit përfitime shëndetësore dhe sociale. Më poshtë, një listë e vendeve se ku prostitucioni është i ligjshëm.